Ovog mjeseca završetak izgradnje još jedne zgrade za povratnike

01.11.2013. 15:38 / Izvor: eKapija.ba
Ovog mjeseca završetak izgradnje još jedne zgrade za povratnike

U novembru je planiran završetak izgradnje još jedne zgrade za povratnike u Srebrenici. Radovi su pri kraju, a ostalo je još njeno vanjsko uređenje.

U novembru je planiran završetak izgradnje još jedne zgrade za povratnike u Srebrenici. Opština Srebrenica krajem prošle godine potpisala je sporazum s organizacijom CRS za izgradnju ove zgrade. Radovi su pri kraju, a ostalo je još njeno vanjsko uređenje.

"Po sporazumu Opština Srebrenica će uraditi vanjsko uređenje zgrade, a radovi će biti finansirani iz budžeta opštine u iznosu od 30.000 KM. U toku je tenderska procedura i nadamo se da ćemo do kraja ove sedmice i početkom iduće potpisati sporazum s izvođačem radova, da bi se ispoštovao vremenski okvir predviđen za završetak svih radova i puštanje tih zgrada u stvarnu namjenu", izjavio je za Fenu šef kabineta načelnika Opštine Srebrenica Nermin Alivuković.

Kako je naveo, vrijednost ukupnih radova je 1.118.000,00 KM.

Osim CRS-a, partneri u ovom projektu su i Federalno ministarstvo za izbjegle i raseljene osobe, Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica RS-a, te Fond za povratak BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije