Ozvaničen početak radova na izgradnji zgrade Općine Kakanj

14.05.2014. 15:14 / Izvor: eKapija.ba

U okviru Programa obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana, 9. maja 2014. godine u Kaknju je na svečan način ozvaničen početak radova na izgradnji zgrade Općine Kakanj.

U okviru Programa obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana, 9. maja 2014. godine u Kaknju je na svečan način ozvaničen  početak radova na izgradnji zgrade Općine Kakanj.

Prisutnima su se obratili općinski načelnik Nermin Mandra, direktorica projektantske kuće “Entasis” Zenica Vedina Babahmetović, te Suvad Isaković koji je govorio u ime Konzorcija "ITC Zenica" - "Trgošped" Kakanj koji će izvoditi radove.

Nakon obraćanja, polaganjem prvih količina betona iz građevinskog miksera, označen je početak radova.

Nakon decenija pružanja usluga građanima u objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, nakon brojnih opravdanih sugestija i kritika da stara i trošna zgrada zbog arhitektonskih barijera ne pruža mogućnost da se građanima s posebnim potrebama omogući pristup svim službama koje pružaju usluge, u godini kada će stara i trošna zgrada u kojoj se trenutno nalaze općinske službe biti predmet prodaje,

Općina Kakanj poduzima strateški važan korak kako bi Kakanj u konačnici dobio zgradu Općine koja će biti prostor iz kojeg će građani Kaknja, gosti našeg grada, investitori i poduzetnici, vjerujemo, nositi najljepše dojmove.

24. aprila 2014. godine potpisan je Ugovor o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji zgrade Općine Kakanj ukupne vrijednosti 2.002.755,53 KM.

Ugovor su, u prisustvu općinskog načelnika Nermina Mandre, potpisali direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj Zijad Neimarlija, u svojstvu naručioca radova, i Suvad Isaković, u ime Konzorcija "ITC Zenica" - "Trgošped" Kakanj koji će izvoditi radove.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije