Ozvaničen završetak radova na izgradnji objekta obdaništa "Razigrani dani"

07.05.2020. 17:18 / Izvor: Akta.ba

Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansirali su Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

U povodu obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak, 7. maja 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić, ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anisom Krivićem i v.d. direktoricom JU "Djeca Sarajeva" Amelom Buljubašić ozvaničio završetak radova na izgradnji objekta u Ulici Patriotske lige u kojem će biti smješteni obdanište "Razigrani dani" i Centar za zdravo starenje.

Radove na izgradnji objekta obdaništa "Razigrani dani" izvodila je građevinska firma "Unigradnja" koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova.

U novom funkcionalnom objektu, površine oko 2.000 kvadratnih metara će biti smješteno obdanište "Razigrani dani" i Centar za zdravo starenje.

Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansirali su Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova na izgradnji objekta, a nakon višegodišnjih zahtjeva građana sa područje Mjesne zajednice "Koševo II".

"Danas smo izuzetno sretni i zadovoljni zbog okončanja radova na izgradnji objekta u kojem će biti smješteni obdanište "Razigrani dani" i Centar za zdravo starenje. Ovo je jedan od projekata koji se nalazi visoko na listi prioriteta ove lokalne zajednice. Općina Centar je do sada izdvojila 2,3 miliona KM za izgradnju objekta obdaništa, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izdvojilo je oko milion maraka. Objekat je izgrađen, a uskoro treba da dočeka i svoje korisnike, mališane i svakako naše sugrađane treće životne dobi. Ovdje ćemo svjedočiti spoju generacija.", kazao je Ajnadžić.

Direktorica Buljubašić se zahvalila Općini Centar i Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo što su nakon 19 godina vratili u funkciju vrtić "Razigrani dani".

"Ovo je 34. vrtić u funkciji JU "Djeca Sarajeva", a deseti na lokalitetu ove lokalne zajednice. Planirano je da se u junu raspiše javni poziv za prijem djece u tri odgojne grupe. Novoizgrađeni vrtić će moći primiti oko 80 mališana", pojasnila je Buljubašić.

Ministar Krivić je kazao da je sretan što svjedoči otvaranju vrtića koji će koristiti oko 80 mališana, što će uveliko pomoći zajednici i umanjiti listu čekanja na upis, te dodao da djeca predstavljaju stub društva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije