Investicije / PROJEKTI

Pelagićevo dobilo novu zgradu opštine

01.10.2018. 09:34 / Izvor: atvbl.com

Pelagićevo je dobilo novu zgradu opštine. U objetku površine blizu dvije hiljade kvadratnih metara osim kancelarije opštinskih službi biće smještene i kancelarije republičke poreske i uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kao i Srpskih pošta, a u jednom dijelu objekta smještena je konferencijska sala.

"Očekujemo samo da se uradi kancelarijski namještaj, da se smjesti po kancelarijama i do jeseni, odnosni do grejne sezone u novembru mjesecu. Objekat je na dobrobit svih građana i nastojali smo da građani imaju kvalitetnije usluge", istakao je Simo Stakić, načelnik opštine Pelagićevo.

Gradnja je trajala pet godina. Novac za te namjene obezbijedili su Vlada Republike Srpske-više od  950 hiljada, i opština u iznosu od 150 hiljada maraka. Preko puta nove zgrade niče i spomen kompleks posvećen Vasi Pelagiću i Trg 9. januar, za šta je novac obezbijedila Vlada Srbije.

"I da na taj način sve ono što je povezano sa Vasom Pelgićem okončamo kroz ovaj projekat uređena ovoga trga i da konačno obezbijedimo stvorimo onaj važni preduslov da Vasu Pelagića možemo prenijeti i sahrani u njegovo rodno Pelagićevo. I to će se desiti i to je dio ovog projekta kojeg smo zamislili", istakao je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske. 

Ministar Đokić napomenuo je da je u toku uređenje industrijeske zone na području ove opštine u kojoj će biti izgrađena fabrika pirotehnike, kao i ona za proizvodnju kamene vune.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije