Petrol BH Oil Company nudi Općini Zavidovići ugradnju LED rasvjete

20.12.2019. 09:56 / Izvor: Akta.ba
Petrol BH Oil Company nudi Općini Zavidovići ugradnju LED rasvjete

Sastanak je održan na zahtjev privatnog partnera "Petrol BH Oil Company"d.o.o. Sarajevo.

"Petrol BH Oil Company" d.o.o. Sarajevo zainteresovan je za realizaciju projekta "Javna rasvjeta na području općine Zavidovići".

Tim povodom održan je sastanak sastanak ppćinskog načelnika Hašima Mujanovića sa predstavnicima kompanije na kojem je dogovoreno je da bi se trebalo započeti sa imenovanjem radnog tijela koje će definisati projektni zadatak.

Prva faza započela bi izradom studije opravdanosti ulaganja u modernizaciju sistema javne rasvjete po modelu javno-privatnog partnerstva.

Svrha i cilj projekta koji se navodi je ugradnja LED rasvjete kroz modele elektro energetske uštede.

Predstavnici "Petrol BH Oil Company" d.o.o. Sarajevo ističu da navedeni projekt mogu realizovati  u kratkom vremenskom periodu o čemu govore i njihove reference o uspješno realizovanim projektima širom regiona, te se zahvaljuju općinskom načelniku na izdvojenom vremenu i upriličenom sastanku.

Općinski načelnik Hašim Mujanović smatra da bi se ovim projektom dobio moderan i potpuno funkcionalan sistem zasnovan na savremenoj LED tehnologiji, te da je od velike važnosti što je ovaj model  dostupan i operativan u općinama, jer će to poslužiti kao osnova za dalja ulaganja i proširiti opcije za investicije općina putem javno-privatnog partnerstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije