Investicije / PROJEKTI

Planirano 27 novih investicija na području Ilidže

17.09.2021. 14:28 / Izvor: Akta.ba

Na poziv općinskog načelnika Nermina Muzur, jučer je održan sastanak sa investitorima koji su u proteklom periodu podnijeli zahtjeve za investiranje i izdavanje potrebne dokumentacije Općini Ilidža.

Ukupno 27 novih investicija različitog karaktera planirano je u narednom periodu na području općine - od poslovnih zgrada, stambenih zgrada, obrazovnih institucija, proizvodnih pogona i dr.

Vrijedi izdvojiti da samo jedna od navedenih investicija i to pokretanje porizvodnog pogona, otvara novih 100 radnih mjesta u općini Ilidža.

Načelnik Muzur je investitore pozvao na saradnju, unapređenje međusobne komunikacije kako bi zajedno stvarali što bolje uslove za investiranje u općini Ilidža. Takođe, istakao je da će Općina pružiti svu potrebnu podršku u administrativnim procesima, kako bi u što kraćem roku, u skladu sa zakonskim regulativama, prikupili svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju njihovih investicija.

"Želim se zahvaliti svima vama što ste odabrali općinu Ilidža kao mjesto za realizaciju svojih projekata i investicija. Cilj je da kontinuiranim radom i međusobnom saradnjom stvaramo dodatne sadržaje za lokalnu zajednicu koji će biti i u interesu investitora ali i građana općine. Veoma nam je važno da kroz zajedničke kapaciteti djelujemo te da budemo društveno odgovorni prema našoj lokalnoj zajednici kako bi zajedno rasli i napredovali", kazao je Muzur.

Takođe, načelnik Muzur je uputio poziv svim investitorima i kompanijama da pruže podršku u razvoju oblasti kulture i sporta, kako mladim talentima sa područja Ilidže, pa tako i sportskim klubovima, kulturno umjetničkim društvima i drugima koji kroz svoje aktivnosti ostvaruju uspješne rezultate i doprinose razvoju i promociji lokalne zajednice.

Investitori su se zahvalili načelniku Muzuru na prijemu te istakli pozitivna iskustva u saradnji sa općinskom administracijom kada je riječ o zahtjevima koje su predali za izdavanje potrebne dokumentacije.

U prethodna četiri mjeseca izdato je ukupno 120 građevinskih dozvola, 135 urbanističkih saglasnosti i 75 odobrenja za upotrebu te su ukupno kroz upravni postupak i ostale akte u nadležnosti Službe za prostorno uređenje urađena i razmatrana 1249 zahtjeva.

Sve izdate dozvole su u skladu sa zakonskom i planskom regulativom što je dokaz da se sistemski može graditi i razvijati lokalna zajednica.

PODIJELI:

TAGOVI:

#investicije

#lilidža

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije