Investicije / URBANIZAM

Planirano proširenje kapaciteta Trening centra NS/FS BiH u Zenici

14.12.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i zvaničnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Nihad Hodžić, Sekretar Izvršnog odbora NS/FS BiH, Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova NS/FS BiH te Alija Porča, direktor Trening centra Zenica razgovarali su o proširenju kapaciteta Trening centra NS/FS BiH izgrađenog 2013. godine na Kamberovića ravni u Zenici.

Sekretar Izvršnog odbora NS/FS BiH je kazao da se planirano proširenje odnosi na dodatni teren sa prirodnom travom standardnih dimenzija 105x68 metara, kao i proširenje smještajnih kapaciteta.

"Jedan od razloga za proširenje Trening centra je da težište omladinskih razvojnih turnira bude u Zenici, a što dosad nije bilo moguće zbog ograničenosti smještajnih kapaciteta", rekao je Nihad Hodžić.

Tokom sastanka aktuelizirane su i ranije započete teme u vezi sa proširenjem kapaciteta južne tribine stadiona Bilino polje te odigravanja reprezentativnih utakmica na ovom stadionu.

Rukovodstvo Saveza je ponovilo da će već naredne godine reprezentacija BiH igrati nekoliko međunarodnih utakmica na stadionu Bilino polje.

"Kao gradonačelnik smatram da će proširenje Trening centra poboljšati i unaprijediti uslove za treniranje, posebno mladih ekipa. Delegacija Saveza nam je pružila uvjerenje da su njihovi planovi prebaciti težište omladinskih sportskih događaja u Zenicu, a to je dobro za grad", istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije