Investicije / NEKRETNINE

Planovi uprave Grada Banja Luke: Za četiri projekta kredit od 17 mil. KM

09.11.2009. 10:44 / Izvor: Glas Srpske

Na listi prioritetnih projekata za koje će grad Banja Luka podići kredite od 17.000.000 maraka je izgradnja kanalizacionog kolektora uz desnu obalu rijeke Vrbas, na dionici od "Psihijatrije" do Rebrovačkog mosta, izgradnja elektroenergetske infrastrukture, cjevovoda na zapadnom tranzitu, kao i za postavljanje video-nadzora na raskrsnicama.

Među prvima na listi prioritetnih projekata za koje će se grad zadužiti je izgradnja primarnog kanalizacionog cjevovoda promjera 800 milimetara na dionici od ulice Trive Amelice do kružne raskrsnice na zapadnom tranzitu.

"Procijenjena vrijednost radova na ovom projektu je 850.000 maraka. Međutim, pored novca, potrebno je obezbijediti i sredstva za stručne i druge poslove, tako da je za finansiranje ovoga projekta potrebno obezbijediti kreditna sredstva u iznosu od 1.000.000 maraka", naglašavaju u Odsjeku za odnose sa javnošću Administrativne službe grada.

U Administrativnoj službi grada kažu da je izgradnja glavnog kanalizacionog kolektora uz desnu obalu rijeke Vrbas bila planirana Programom uređenja zemljišta za 2009. godinu, ali je rebalansom budžeta u junu zaključeno da se finansira iz kreditnih sredstava.

"Putem javne nabavke izabrano je preduzeće "Hidrokop" za najpovoljnijeg izvođača radova, čija je vrijednost ponude iznosila 734.222 marke. Procijenjena vrijednost sredstava potrebnih za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa iznosi 260.000 maraka. Tako da je za realizaciju ovog projekta potrebno obezbijediti kreditna sredstva u iznosu od minimum 1.000.000 maraka", istakli su u Gradskoj upravi.

Oni dodaju da će se grad za izgradnju elektroenergetske infrastrukture zadužiti u iznosu od 5.000.000 maraka.

"U prvoj fazi na pojedinim područjima grada Banje Luke uradiće se niskonaponska mreža i stubne trafo-stanice. Srednjonaponski vodovi trebalo bi da budu postavljeni u naselju Priječani, te izgrađena kablovska kanalizacija u Sitarima", ističu u Gradskoj upravi i dodaju je vrijednost prve faze radova 850.000 maraka.

Grad će se zadužiti i za postavljanje video-nadzora na raskrsnicama u iznosu od 10.000.000 maraka.

"Ovo su sve planovi. Gradska skupština je dala zeleno svjetlo da se grad zaduži, a kada će početi realizacija svih ovih projekata, još nije poznato", istaknuto je u Odsjeku za odnose sa javnošću Administrativne službe grada.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije