Plavo sunce: Mamići će graditi solarne elektrane po Hercegovini

31.05.2021. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Plavo sunce: Mamići će graditi solarne elektrane po Hercegovini

Tvrtka Plavo sunce d.o.o. gdje je jedan o osnivača sin Zdravka Mamića, Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine.

Tvrtka Plavo sunce d.o.o. gdje je jedan o osnivača sin Zdravka Mamića, Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine, otkriva portal Hercegovina.info.

Tvrtka je za sada, pišu, zahtjeve podnosila za područje Čitluka i Čapljine, a budući da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i njihovim društvom, i to u podrumu mostarskog restorana Pablos, vjeruje se da Mamića zanimaju i lokacije oko Mostara.

Navodno je zanimljiva lokacija Polog kod Mostara. Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara rekla je da ju je telefonom kontaktirao predstavnik tvrtke “Plavo sunce”.

U Elektroprivredi HZ HB potvrdili su da je spomenuta tvrtka već podnosila zahtjeve u dva hercegovačka grada, piše novinar K. Perić na portalu Hercegovina.info.

"Tvrtka Plavo sunce d.o.o. podnijela je sedam zahtjeva za ishođenje elektromagnetske suglasnosti za izgradnju solarnih elektrana instalirane snage po 999 kW električne energije na području naše Poslovnice Čitluk, te tri zahtjeva od kojih dva po 999 kW i jedan 800 kW instalirane snage električne energije na području naše Poslovnice Čapljina", kazala je glasnogovornica Elektroprivrede HZ HB Marija Bunitić za portal hercegovina.info.

Svi su zahtjevi, dodala je, predani sukladno propisanim procedurama te su sada u fazi izrade elaborati optimalnih tehničkih rješenja za priključak, nakon čega će se utvrditi uvjeti i mogućnosti priključenja, sukladno zakonu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije