Investicije / PROJEKTI

Plinska kotlovnica Alipašin most 1 bit će puštena u probni rad 1. oktobra

02.08.2018. 13:48 / Izvor: Dnevni Avaz

Izgradnja slobodnostojeće plinske kotlovnice "Alipašin Most 1" trenutno je u toku, a u kvalitet i dinamičnost radova uvjerili su se ministar komu­nalne privrede i infrastruktu­re Senad Hasanspahić i mi­nistar pravde i uprave Mario Nenadić, koji su u pratnji di­rektora "Toplana" Admira Džubura obišli gradilište.

U protekla tri mjeseca izgrađeni su temelji s kanalizacijom, po­stavljene sonde i uzemljivači, a završena je izgradnja temelja za dimnjak, zidove kotlovnice i krov ploče. Ugradnja preos­tale mašinske i elektroopreme bit će okončana u narednom periodu.

Ministar Nenadić kazao nam je da su se uvjerili na tere­nu da radovi na izgradnji ko­tlovnice odlično napreduju.

"Direktor Džubur upoz­nao nas je s dosadašnjim to­kom radova. Kazao nam je da su u prethodna tri dana pos­tavili dva koda koja su srce ove kotlovnice. Radovi zais­ta idu planiranom dinami­kom", rekao je Nenadić.

Kako su najavili iz "To­plana", kotlovnica s koje će se zagrijavati novih 300.000 kvadratnih metara površine bit će puštena u probni rad 1. oktobra, dok je završetak svih aktivnosti planiran do 30. oktobra.         

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije