Poboljšanje vodosnabdijevanja u MZ "Naselje heroja Sokolje"

13.07.2018. 09:34 / Izvor: Akta.ba
Poboljšanje vodosnabdijevanja u MZ 'Naselje heroja Sokolje'

U ovoj mjesnoj zajednici trenutno je u toku realizacija tri ugovora, jedan od njih je i izgradnja potisnog cjevovoda.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima, predstavnicima mjesne zajednice i izvođačem radova, obišao je radove koji se trenutno izvode u MZ “Naselje heroja Sokolje”.

“U ovoj mjesnoj zajednici trenutno je u toku realizacija tri ugovora – izgradnja potisnog cjevovoda dužine od kilometar i po koji vodi od pumpne stanice Briješće do rezervoara za vodu na Sokolju, a obzirom da se već rade iskopi i zemljani radovi, paralelno sa tim radi se i nastavak rekonstrukcije postojećeg cjevovoda i kućnih priključaka, od spoja sa ulicom Ibre Ćeske do rezervoara Sokolje. Vrijednost radova na potisnom cjevovodu je 330.000 KM, a na distributivnom 130.000 KM”, rekao je Efendić.

Izgradnja ovog sistema dugogodišnji je proces ulaganja u vodosnabdijevanje ovog dijela općine. Radi se o sistemu vodosnabdijevanja u zoni rezervoara Sokolje, koji je ranije izgrađen, kao i pumpna stanica u ulici Franje Kluza koja će taj rezerovar snabdijevati vodom.

Uporedo sa ovim radovima započeli su i radovi na sanaciji ulice Humačka ploča do spoja sa ulicom Numan paše Ćuprilića. Radove izvodi KJKP “RAD” u dužini od cca 150 m, vrjednosti cca 35.000 KM.

Asim Torlak predsjednik Savjeta MZ “Naselje heroja Sokolje” kazao je kako je ova investicija od velikog značaja za ovu mjesnu zajednicu: “Postojeći cjevovod koji je rađen prije 30-40 godina nije više mogao zadovoljiti potrebe građana. Rješavanje problema vodosnabdijevanja, curenja vode i konstatnih kvarova, olakšat će život građana u ovom dijelu općine”, kazao je Torlak.

Predstavnik izvođača radova iz firme “Manjo” Omer Trako, naglasio je kako će se truditi ispoštovati dati rok za završetak radova zajedno sa drugim izvođačima na terenu.

Trenutno je prema odobrenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo na snazi obustava saobraćaja u dijelu ulice Numan paše Ćuprilića do spoja sa ulicom Viteška svakim danom od 08:00 do 17:00 sati.           

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije