Investicije / PROJEKTI

Počela druga faza radova u visočkoj industrijskoj zoni Ozrakovići

Radovi na realizaciji projekta Izgradnje saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići izvodit će se u tri faze.

30.08.2019. 08:51 / Izvor: Akta.ba

U okviru svečanog obilježavanja Dana Grada Visokog u PZ Ozrakovići jučer su izvođači uvedeni u drugu fazu radova.

Radovi na realizaciji projekta Izgradnje saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići izvodit će se u tri faze.

Prva faza je završena i obuhvatala je radove na rekonstrukciji saobraćajnice, oborinske i fekalne kanalizacije, što je realizovano sredstvima Grada Visoko i sredstvima koja je odobrila

Kantonalna direkcija za ceste ZDK-a na osnovu upućene aplikacije. Za navedenu fazu za najpovoljnijeg izvođača izabran je Konzorcij "Trgošped" d.o.o. Kakanj i "Mušinbegović gradnja" d.o.o. Visoko. 

Druga faza obuhvata radove na rekonstrukciji vodovodne mreže i izgradnji javne rasvjete, te se danas u okviru programa svečanog obilježavanja Dana Grada Visokog izvršilo uvođenje izvođača u II fazu radova. Izvođenje ove faze realizuje se sredstvima koja je po odobrenoj aplikaciji Ministarstva privrede ZDK.

Odabran je najpovoljniji izvođač radova – Konzorcij "Atlas – D" d.o.o. Visoko i "AMG" d.o.o. Visoko. Vrijednost ugovorenih radova je 97.496,90 KM sa PDV-om.

26. februara tekuće godine su predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko potpisali Ugovor za izgradnju vodovodne mreže u poslovnoj zoni Ozrakovići sa izvođačima radova.

Treća faza obuhvata nastavak radova na rekonstrukciji saobraćajnice, oborinske i fekalne kanalizacije i realizovat će se sredstvima koja je po upućenoj aplikaciji odobrilo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

Kako raste potreba za poslovnim prostorima u Visokom, tako se razvija i Poslovna zona Ozrakovići na ovom području kojoj je cilj povezivanje privrednika, saopćeno je iz Općine Visoko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije