Počela gradnja kružnog toka kod "Lesnine"

20.03.2020. 08:32 / Izvor: Akta.ba
Počela gradnja kružnog toka kod 'Lesnine'

U okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi" jučer su zvanično počeli radovi na izgradnji kružnog toka.

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ jučer su zvanično počeli radovi na izgradnji kružnog toka kod "Lesnine", te je ujedno potpisan sporazum između Grada Banja Luka i preduzeća "Putevi RS" o nastavku ovog projekta, odnosno proširenja Ulice Ivana Gorana Kovačića.

"Ovo je jedanaesta kružna raskrsnica u zadnje tri godine u gradu. Danas počinju radovi na jednoj od najfrekvetnijih raskrsnica kojom dnevno prođe oko 1.100 autobusa", kazao je prilikom današnjeg obilaska ovog gradilišta gradonačelnik Igor Radojičić.

Ujedno, realizacijom ovog projekta biće kompletirana poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u Obilićevu pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod „Centruma“.

"Ulica Ivana Gorana Kovačića takođe će biti proširena, tako da bi od novog mosta do „Centruma“ imali svega tri semafora", istakao je Radojičić.

Gradnju kružne raskrsnice kao i rekonstrukciju Ulice Ivana Gorana Kovačića finansiraće preduzeće „Putevi RS, dok je obaveza Grada da riješi imovinske odnose i tehničku dokumentaciju.

"Radi se o modernoj kružnoj raskrsnici sa dvije trake čija je vrijednost 1,3 miliona maraka, a izvođač preduzeće „Niskogradnja“ ima rok za završetak radova od 120 dana. Za rekonstrukciju Ulice Ivana Gorana Kovačića biće izdvojeno oko dva miliona maraka", rekao je direktor preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić.

Radojičić je, ovom prilikom, kazao da će proći i kriza sa virusom korona, a grad mora da nastavi da živi da maksimalno podstakne ekonomske aktivnosti jer bi zaustavljanje projekata i javnih investicija napravile još dublje probleme za ekonomiju.

"Što se tiče Grada, sve javne investicije koje su planirane biti isfinansirane, svi koji imaju ugovore sa Gradskom upravom za realizaciju određenih projekata mogu na to da računaju, tako će se taj dio ekonomskih aktivnosti održati u nastojanju da se prevaziđu negativne prilike po ekonomiju", zaključio je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije