Investicije / URBANIZAM

Počela izgradnja i sanacija pješačkih staza, trotoara i stepeništa u Novom Gradu

18.10.2018. 11:53 / Izvor: Akta.ba

Na području općine Novi Grad Sarajevo počeli su radovi na izgradnji i sanaciji pjašačkih staza, trotoara, stepeništa i rukohvata čime će se omogućiti lakša i brža pješačka komunikacija za građene, a posebno za djecu, jer će u velikoj mjeri biti skraćen put do škole, vrtića, trolejbuskih i autobuskih stajališta.

Radovi se izvode u blizini Osnovne škole "Ćamil Sijarić“ u naselju Dobrinja, gdje se gradi pješačka staza koja će djeci iz Aerodromskog Naselja i Dobrinje 5 olakšati put do škole.

U sklopu projekta radit će se rekonstrukcija stepeništa i staze u ulici Hamdije Pozderca do broja 45 u mjesnoj zajednici "Staro Hrasno“, zatim izgradnja pješačke staze u Kunovskoj ulici prema trolejbuskoj stanici, kao i izgradnja stepeništa sa rukohvatom iz ulice Emila Zole prema parkingu u mjesnoj zajednici "Dobrinja C“.

U ulici Vejsila Ćurčića od broja 23 do broja 75 u Švrakinom Selu, radit će se sanacija stepeništa i rukohvata, a u mjesnoj zajednici „Alipašino Polje A-1“ gradiće se nova pješačka staza  i sanirati stepenište koje iz ulice Trg solidarnosti vodi prema školi „Meša Selimović“. 

Također, predviđena je i sanacija stepeništa u ulici Dolačka od broja 28 prema ulici Saliha Behmena u mjesnoj zajednici „Alipašin Most-2“, kao i sanacija i izgradnja stepeništa iz ulice Adema Buće kod broja 294 do ulice Sulje Jahića kod broja 26 i do broja 57 u MZ „Dolac“.

U narednom periodu radit će se  izgradnja novih i sanacija postojećih rukohvata, ograda na stepeništima i zaštitnih ograda za pješake u ulicama Safeta Zajke, Aleja Bosne srebrene, Tuzlanskoj, ulici Milana Preloga itd.

Za navedene radove iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 110.000 KM. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije