Počela izgradnja i sanacija pješačkih staza, trotoara i stepeništa u Novom Gradu

18.10.2018. 11:53 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja i sanacija pješačkih staza, trotoara i stepeništa u Novom Gradu

Za navedene radove iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 110.000 KM. 

Na području općine Novi Grad Sarajevo počeli su radovi na izgradnji i sanaciji pjašačkih staza, trotoara, stepeništa i rukohvata čime će se omogućiti lakša i brža pješačka komunikacija za građene, a posebno za djecu, jer će u velikoj mjeri biti skraćen put do škole, vrtića, trolejbuskih i autobuskih stajališta.

Radovi se izvode u blizini Osnovne škole "Ćamil Sijarić“ u naselju Dobrinja, gdje se gradi pješačka staza koja će djeci iz Aerodromskog Naselja i Dobrinje 5 olakšati put do škole.

U sklopu projekta radit će se rekonstrukcija stepeništa i staze u ulici Hamdije Pozderca do broja 45 u mjesnoj zajednici "Staro Hrasno“, zatim izgradnja pješačke staze u Kunovskoj ulici prema trolejbuskoj stanici, kao i izgradnja stepeništa sa rukohvatom iz ulice Emila Zole prema parkingu u mjesnoj zajednici "Dobrinja C“.

U ulici Vejsila Ćurčića od broja 23 do broja 75 u Švrakinom Selu, radit će se sanacija stepeništa i rukohvata, a u mjesnoj zajednici „Alipašino Polje A-1“ gradiće se nova pješačka staza  i sanirati stepenište koje iz ulice Trg solidarnosti vodi prema školi „Meša Selimović“. 

Također, predviđena je i sanacija stepeništa u ulici Dolačka od broja 28 prema ulici Saliha Behmena u mjesnoj zajednici „Alipašin Most-2“, kao i sanacija i izgradnja stepeništa iz ulice Adema Buće kod broja 294 do ulice Sulje Jahića kod broja 26 i do broja 57 u MZ „Dolac“.

U narednom periodu radit će se  izgradnja novih i sanacija postojećih rukohvata, ograda na stepeništima i zaštitnih ograda za pješake u ulicama Safeta Zajke, Aleja Bosne srebrene, Tuzlanskoj, ulici Milana Preloga itd.

Za navedene radove iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 110.000 KM. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije