Počela izgradnja kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Oskova

06.05.2020. 17:42 / Izvor: Akta.ba

Finansijska vrijednost radova ovog infrastrukturnog projekta iznosi 49.817,43 KM, a navedena sredstva obezbijeđena su iz Budžeta Grada Živinice za 2020. godinu.

U toku je izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u naselju Živinički sokolovi B, na području Mjesne zajednice Oskova.

Finansijska vrijednost radova ovog infrastrukturnog projekta iznosi 49.817,43 KM, a navedena sredstva obezbijeđena su iz Budžeta Grada Živinice za 2020. godinu.

Cilj projekta jeste rješavanje, upajanje i umrežavanje kompletne kanalizacione mreže na ovom području kako bi se građanima obezbijedio nesmetan život na području Grada Živinice.

Izvođač radova je firma "Termovent d.o.o" Živinice.

Pored izrade ove kanalizacione mreže pristupit će se izradi kanalizacione mreže i na području Mjesne zajednice Rudar koja se također nalazi u alarmantnoj situaciji.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekata, te da će se nastaviti sa rješavanjem problema kanalizacione mreže i u drugima

Mjesnim zajednicama na cijelom području Grada Živinice.

"Na području Mjesne zajednice Oskova zaista je alarmantna situacija kada je u pitanju kanalizacija i drago mi je da smo uspjeli riješiti ovaj problem iz Budžetskih sredstava u iznosu od oko 50.000,00 KM. Imamo i određena sredstva koja smo dobili iz Kantona, te ćemo nastaviti dalje sa rješavanjem problema kanalizacione mreže.", izjavio je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković

Radi se o prigradskom naselju koje će biti spojeno direktno na kolektor, te će nakon izgrađenog vertikalnog dijela kanalizacione mreže koja će biti u upotrebi omogućiti građanima direktno spajanje.

"Građanima naselja Živiničkih sokolova B, na području Mjesne zajednice Oskova želim da čestitam i da se zahvalim na strpljenju i vjerovanju da će se problem kanalizacije riješiti iz Gradskog Budžeta. Također, imamo namjeru i uskoro preći u Mjesnu zajednicu Rudar koja je u alarmantnom stanju kao i ovo naselje, i planiramo riješiti, upojiti i umrežiti kompletnu kanalizacionu mrežu kako bi građanima obezbijedili nesmetan život na području Grada Živinice.", zaključio je Kamenjaković.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije