Investicije / PROJEKTI

Počela izgradnja novog mosta na Palama

10.07.2020. 13:28 / Izvor: Akta.ba

Na sastavu centra Pala i naselja Obilićevo, počelo je postavljanje prvih nosača mosta koji će spajati Obilićevo sa urbanim dijelom Pala, čime će u velikoj mjeri stanovnicima ovoga naselja biti olakšana komunikacija prema Palama.

Radove su obišli predstavnici opštinskog rukovodstva, ističući da je iz opštinskog budžeta izdvojeno 200.000 KM samo za konstrukciju mosta, te da će biti izdvojena dodatna sredstva za ulicu Desanke Maksimović, koja će biti izgrađena preko mosta.

"Ovaj most je kruna svih naših investicija u naselju Obilićevo. Njegovom izgradnjom otvorićemo ovo naselje prema centru Pala, ali i smanjiti saobraćajnu gužvu preko ulice Srpskih Ratnika. Takođe, olakšaćemo komunikaciju stanovnicima naselja Obilićevo prema Palama i koristim priliku da im poželim da ovaj most dugo koriste, u zdravlju i sreći. Ovo je jedan od naših najvećih poduhvata ove godine, koji će biti spona građanima Pala i poruka da se Pale moraju širiti u svim svojim dijelovima. Danas mogu da izrazim ponos i zadovoljstvo zbog toga, u ime opštinske uprave i svih građana Pala", istakao je načelnik Boško Jugović za Paljanske novosti.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica izrazio je zadovoljstvo izgradnjom ovoga mosta, navodeći da je njegova izgradnja bila neophodna, te izrazio zadovoljstvo što izvršna vlast ispunjava ono što je predviđeno budžetom.

"Nadam se da će i u novoj i u svim sljedećim godinama, kada budu usvajani budžeti, izvršna vlast nastaviti taj trend. Mi na terenu možemo primijetiti da se Pale prethodnih nekoliko godina neprestano grade i šire, što je meni veliki ponos, kao predsjedniku Skupštine, odborniku i građaninu Pala, tako da mogu samo da kažem da su ovo velike investicije koje ćemo izvoditi i ubuduće, kako bismo postigli da Pale budu što ljepše i bolje za život", rekao je Lasica.

Pored toga što će ovim velikim investicionim projektom biti smanjena saobraćajna gužva preko ulice Srpskih ratnika, te povezan centar Pala sa ulicama Jovana Dučića, Mihajla Pupina, Beogradske, biće i olakšan prilaz za roditelje i učenike u Osnovnu školu Srbija, koji su do sada koristili obilazne puteve do ove školske ustanove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije