Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu

14.07.2018. 09:37 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu

Radove na priključku finansiraju Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo.

U općini Novi Grad Sarajevo u toku je izgradnja servisne saobraćajnice koja će sa A transverzalom spajati ulicu Branislava Nušića. Glavni izvođač radova je firma Euroasfalt. Riječ je o važnom projektu koji će ovom dijelu naselja omogućiti priključak na A transverzalu kako za vozila tako i za pješake.

“Rok za izvođenje radova je 45 dana, a mašine su na terenu već nekih desetak dana. Ovdje je oko 2000 kvadrata konkretne površine koju je potrebno urediti po pitanju asfaltnih radova i zelenih površina. Radovi idu svojim tokom bez smetnji, te se nadamo da ćemo ispoštovati dogovorene rokove”, kazao je Enver Ajanović, izvršni direktor firme Euroasfalt.

Do sada su urađeni zemljani radovi – skidanje postojećeg lošeg sloja materijala, nasipanje materijala, zamjena podtla i priprema za asfaltiranje.

“Priključak ulice Branislava Nušića na A transverzalu koja je izgrađena prije dvije godine iz određenih tehničkih razloga nije bio moguć ranije, ali evo u narednih mjesec dana imat ćemo i taj dio završen. Također završit će se i izgradnja pješačkog prijelaza i stepeništa za spoj sa zgradom koja se nalazi u neposrednoj blizini za što će ukupno biti izdvojeno blizu 400.000 KM”, istakao je načelnik Općine Semir Efendić.

Radove na priključku finansiraju Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije