Počela izgradnja parking prostora kod Srednjoškolskog centra u Živinicama

20.05.2020. 19:13 / Izvor: Akta.ba

Finansijska vrijednost izgradnje parking prostora je 79.794,00 KM, a sredstva su osigurana iz Budžeta Grada Živinice za 2020. godinu.

Na području Grada Živinice realizuje se nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata u okviru kojeg je počela izgradnja i parking prostora kod Srednjoškolskog centra u Živinicama.

Izgradnja parking prostora u ovom dijelu Grada omogućit će nesmetan dolazak i izlazak iz gradske zone Grada Živinice na magistralni put što će dovesti do znatnog smanjenja gužvi u saobraćaju, a time i poboljšati kvalitet življenja građanima u Gradu Živinice.

"Cilj ovog projekta jeste smanjenje saobraćajnih gužvi, omogućavanje građanima nesmetano kretanje u gradskoj zoni našeg Grada, te napraviti funkcionalniji i ljepši Grad za naše građane.", izjavio je Samir Kamenjašević, gradonačelnik Grada Živinice. 

Finansijska vrijednost izgradnje navedenog parking prostora je 79.794,00 KM, a sredstva su osigurana iz Budžeta Grada Živinice za 2020. godinu.

Izvođač pomenutih radova izgradnje parking prostora kod Srednjoškolskog centra u Živinicama jeste živinčka firma d.o.o "HOLEX".

Kamenjaković je istakao zadovoljstvo zbog realizacije infrastrukturnih projekata u Gradu Živinice koji predstavljaju projekte budućnosti i rješavaju ključne probleme Grada Živinice.

"Izgradnjom ovog parking prostora mogu reći da rješavamo ključni dio gradske zone našeg Grada, s obzirom na to da se ovaj parking nalazi u samom srcu Grada. Građani će moći nesmetano ulaziti na parking, završavati svoje poslove i ponovo izlaziti na magistralni put. Nakon završetka parkinga odmah ćemo ga staviti u funkciju kako bi ga naši građani mogli nesmetano koristiti. Vrijednost ovog projekta je oko osamdeset hiljada i smatram da su ovo projekti budućnosti, te da ukoliko budemo razmišljali na ovakav način i uređivali prostorni plan, naš Grad će biti ljepši i funkcionalniji.", kaže Kamenjaković.

 

 

Osvrčući se općenito na projekte, Kamenjaković ističe: 

"Prošle godine smo većinu ulica koje nisu bile u postornom planu i koje nisu bile funkcionalne uredili i podigli na najbolji stupanj. Imamo ulicu od MUP-a do Doma zdravlja, gdje smo riješili imovinsko-pravne odnose i u potpunosti je uredili, kao i Prvu ulicu u gradu koja nikada nije bila asfaltirana. Kod BKC-a smo uredili kvalitetan parking i napravili nekoliko izlaza iz gradske zone Grada Živinice. Iz Federalne direkcije cesta smo dobili dozvole i sada pretvaramo sve u funkciju. Nadam se da ćemo na ovakav način u potpunosti sve ulice u gradu pripremiti za ljetni period, te da ćemo glavnu ulicu rasteretiiti i u određeno vrijeme zaustaviti kako bi napravili jedno veliko šetalište."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije