Počela izgradnja pristupne saobraćajnice prema poslovnoj zoni Telalevo - Polje

07.09.2018. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja pristupne saobraćajnice prema poslovnoj zoni Telalevo - Polje
OTVORI GALERIJU

U sklopu radova uradit će se i drenažni sistem, te ugradnja zaštitne odbojne ograde duž Miljacke, kao i saobraćajna signalizacija.

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo realizira projekat izgradnje pristupne saobraćajnice za industrijsko - poslovnu zonu Telalovo – Polje, gdje će biti asfaltirano oko kliometar i stotinu metara ceste, kojom će se ovaj dio povezati sa 12. transverzalom i LOT-om 2 Sarajevske zaobilaznice.  

U toku su radovi na sanaciji i asfaltiranju makadamskog puta s desne strane Miljacke pored auto – pijace, u dužini nešto većoj od 600 metara, dok će se na dijelu dužine od oko 400 metara izvršiti rekonstrukcija ceste izgradnjom dvije saobraćajne trake.

U sklopu radova uradit će se i drenažni sistem, te ugradnja zaštitne odbojne ograde duž Miljacke, kao i saobraćajna signalizacija.

Asfaltiranjem ove dionice puta obezbijedit će se alternativni pristup industrijsko - poslovnoj zoni Telalovo - Polje i omogućiti saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca, od TC Wisa prema Rajlovcu.

 

Time se stvaraju preduslovi za razvoj poslovne zone u Telalovom - Polju, a poboljšat će se i uslovi saobraćajne komunikacije za privredne subjekte koji su duži vremenski period koristili makadamski put.

Vrijednost radova je 228.000 konvertibilnih maraka, a finansira ih Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo namjenskim sredstvima za razvoj poslovnih zona, dok je implementator projekta Općina Novi Grad Sarajevo.

Podsjećamo, Općina Novi Grad Sarajevo u proteklom je periodu dosta radila na poboljšanju putne komunikacije u privrednoj zoni Rajlovac, gdje je urađena temeljita rekonstrukcija Rajlovačke ceste u dužini od kilometar, kao i kraka Rajlovačke ceste koji vodi prema firmi Messer, a koji je od strateškog značaja za poslovnu zonu Rajlovac, najveću u Kantonu Sarajevo i povezivanje sa poslovnim zonama Telalovo - Polje i Bačići.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije