Počela obnova fijakerskog stajališta na Ilidži

24.03.2014. 11:01 / Izvor: eKapija.ba
Počela obnova fijakerskog stajališta na Ilidži
OTVORI GALERIJU

Projektom će biti spriječen negativan utjecaj fekalija na podzemne vode, smanjen neugodan miris i poboljšana higijena, a samim tim biće popravljen i izgled cijelog prostora kroz koje tokom jedne turističke setone prođe na hiljade turista.

Obnova fijakerskog stajališta na na Ilidži zvanično je počela prije tri dana, potvrdio je za eKapija.ba Osman Delić, direktor KJU Zaštićena prirodna područja KS.

Na osnovu obavljenog tendera od strane Zavoda za izgradnju KS koji je nosilac izrade projekta,  radovi su povjereni građevinskoj firmi Harysco iz Sarajeva, koja će kako kaže Delić u narednih 25 dana u okviru prve faze obnove fijakerskog  stajališta  raditi na kanalizacionim, vodovodnim i elektro radovima.

Vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 50.000 KM.

Projektom će biti spriječen negativan utjecaj fekalija na podzemne vode, smanjen neugodan miris i poboljšana higijena, a samim tim biće popravljen i izgled cijelog  prostora kroz koje tokom jedne turističke sezone prođe na hiljade turista.

Delić pojašnjava, kako su u toku pregovori i za drugu fazu radova u okviru obnove fijakerskog stajališta.

"Tender za drugu fazu od strane Zavoda za izgradnju trebao bi biti raspisan uskoro, a radovi će trajati desetak dana, tako da bi stajalište trebalo biti kompletirano u maju, odnosno do početka turističke sezone", pojašnjava Delić.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije