Počela proljetna akcija čišćenja Sarajeva, koja će trajati više od mjesec dana

27.04.2020. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Počela proljetna akcija čišćenja Sarajeva, koja će trajati više od mjesec dana

Pranjem ulica u centralnom dijelu grada noćas je počela proljetna akcija čišćenja Sarajeva koja će trajati više od mjesec dana.

Pranjem ulica u centralnom dijelu grada noćas je počela proljetna akcija čišćenja Sarajeva koja će trajati više od mjesec dana. Planirano je da se narednih sedam dana aktivnosti provedu u općinama Centar i Stari Grad.

Ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč i direktorica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Vera Arnautović koje su bile noćas na terenu, navode da će se osim čišćenja i pranja ulica, raditi i na uređenju javnih površina i parkova, riječnih korita, uklanjanju divljih deponija, odvozu kabastog otpada...


"Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada počela je 25. aprila i trajat će do 22. maja. Svi građani u tom periodu mogu da izbace kabasti otpad tokom vikenda, kako bi ga radnici komunalnih preduzeća u toku radne sedmice prikupili i odvezli. Lokacije smo dostavili svim mjesnim zajednicama", rekla je direktorica Arnautović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije