Počela realizacija investicionog programa opštine Pale

04.08.2014. 11:30 / Izvor: eKapija.ba
Počela realizacija investicionog programa opštine Pale

Projekat je ukupne vrijednosti 110.000 KM, dok je nastavak asfaltiranja dionice puta prema Bogovićima vrijedan 50.000 KM i označava početak realizacije investicionog programa Opštine Pale za ovu godinu.

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je nedavno naselje Ćemanovići gdje je završeno asfaltiranje dionice puta od 1.200 metara koje je ova lokalna zajednica izvela u saradnji sa Fondom za povratak Bosne i Hercegovine.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević  rekao je da  ovaj projekat ukupne vrijednosti 110.000 KM kao i nastavak asfaltiranja dionice puta prema Bogovićima vrijednosti 50.000 KM označava početak realizacije investicionog programa Opštine Pale za ovu godinu i dodao da su u završnoj fazi i radovi na izgradnji mosta u naselju Rogoušići vrijednosti 50.000 KM.

Kovačević je naglasio da je u toku tenderska procedura  za odabir izvođača radova na pristupnoj saobraćajnici za studentske domove kao i  procedura za izgradnju parking prostora kod Filozofskog fakulteta dok će krajem avgusta biti potpisan ugovor sa odabranim izvođačem radova  na projektu nastavka izgradnje šetališta i novog trga površine 7.635 m2.

Gazivoda Milorad, u ime mještana sela Ćemanovići izrazio je zadovoljstvo što je rukovodstvo opštine uprkos nepovoljnim ekonomskim prilikama ispunilo svoja  obećanja i dodao da je mnogima sada olakšana svakodnevna komunikacija sa Palama, a posebno đacima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije