Investicije / PROJEKTI

Počela realizacija investicionog programa opštine Pale

04.08.2014. 11:30 / Izvor: eKapija.ba

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je nedavno naselje Ćemanovići gdje je završeno asfaltiranje dionice puta od 1.200 metara koje je ova lokalna zajednica izvela u saradnji sa Fondom za povratak Bosne i Hercegovine.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević  rekao je da  ovaj projekat ukupne vrijednosti 110.000 KM kao i nastavak asfaltiranja dionice puta prema Bogovićima vrijednosti 50.000 KM označava početak realizacije investicionog programa Opštine Pale za ovu godinu i dodao da su u završnoj fazi i radovi na izgradnji mosta u naselju Rogoušići vrijednosti 50.000 KM.

Kovačević je naglasio da je u toku tenderska procedura  za odabir izvođača radova na pristupnoj saobraćajnici za studentske domove kao i  procedura za izgradnju parking prostora kod Filozofskog fakulteta dok će krajem avgusta biti potpisan ugovor sa odabranim izvođačem radova  na projektu nastavka izgradnje šetališta i novog trga površine 7.635 m2.

Gazivoda Milorad, u ime mještana sela Ćemanovići izrazio je zadovoljstvo što je rukovodstvo opštine uprkos nepovoljnim ekonomskim prilikama ispunilo svoja  obećanja i dodao da je mnogima sada olakšana svakodnevna komunikacija sa Palama, a posebno đacima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije