Investicije / NEKRETNINE

Počela rekonstrukcija i nadogradnja bijeljinskog Doma zdravlja: Uskoro pet novih ambulanti

27.10.2009. 11:09 / Izvor: Nezavisne novine

Rekonstrukcija i nadogradnja vezanog dijela zgrade bijeljinskog Doma zdravlja počela je 26.10.2009. godine, nakon čega će ova zdravstvena ustanova dobiti još pet novih ambulanti u kojima će biti smješteno 10 timova porodične medicine.

"Realizacijom projekta ćemo dobiti još jedan sprat sa 400 metara kvadratnih novog prostora, a istovremeno će biti adaptirano i 400 metara kvadratnih postojećih prostorija", objasnio je Zlatko Maksimović, direktor bijeljinskog Doma zdravlja.

On je istakao da je vrijednost radova 356.000 KM, a da su sredstva obezbijeđena od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. Maksimović je kazao da je rok završetka radova 120 dana, a da je izvođač bijeljansko preduzeće "Žegrap".

On je kazao da će okončanjem radova doći do preraspodjele unutar objekta, te će zgrada raspolagati sa pet ambulanti porodične medicine, amfiteatrom, bibliotekom i mini-restoranom za zaposlene medicinare.

"Nastojaćemo da naredne godine izgradimo još 500 metara kvadratnih prostora u krugu Doma zdravlja, kako bismo našim sugrađanima omogućili što bolje uslove za pružanje zdravstvene zaštite", rekao je Maksimović.

On je naveo da će u novembru dobiti od Jedinice za koordinaciju projekata Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite opremu za 14 ambulanti porodične medicine, a također će biti otvorena i novoizgrađena ambulanta u gradskom naselju Koviljuše, dok se za desetak dana završava i adaptacija ambulante u Janji.

Menadžment ove zdravstvene ustanove se zalaže za infrastrukturu Doma zdravlja, a sve ambulante u centralnoj zgradi, kao i većina sektorskih, opremljene su po standardima Ministarstva za zdravlje i socijalnu zaštitu RS. Pored toga su izvršili i kompletnu informatizaciju, te je ažurirana baza podataka i uveden elektronski karton.

Bijeljinski Dom zdravlja, kako su kazali zaposleni, raspolaže sa 55 timova porodične medicine, a broj registrovanih pacijenata u porodičnoj medicini je oko 120.000 s područja opštine Bijeljina, te opština Pelagićevo i Donji Žabar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije