Počela rekonstrukcije lokalnog puta Pelagićevo - Tramošnica

16.05.2014. 10:15 / Izvor: eKapija.ba
Počela rekonstrukcije lokalnog puta Pelagićevo - Tramošnica

Asfaltiran je dio puta, u ukupnoj dužini od 850 metara, a u narednom periodu očekuje se i nastavak radova.

Počela je realizacija projekta rekonstrukcije lokalnog puta Pelagićevo - Tramošnica. Asfaltiran je dio puta, u ukupnoj dužini od 850 metara, a u narednom periodu očekuje se i nastavak radova. Sredstva su obezbjedili Ministarstvo za izbjegle osobe i izbjeglice Vlade Federacije BiH i Opština Pelagićevo.

Ovaj lokalni put ima veliki značaj, ne samo za povratničku populaciju, nego i za ostale stanovnike opštine Pelagićevo.

"Ovaj projakat datira još iz 2011. godine. U programu rada smo zacrtali ovaj putni pravac, zato što je interes za povezivanje najveće povratničke mjesne zajednica sa sjedištem Opštine. Put je dugačak 3.050 metara i projekat je dostavljen u Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice Vlade Federacije BiH, čija je ukupna vrijednost 385.000 maraka. U skladu sa finansijskim mogućnostima i podrškom povratnicima, Federalno ministarstvo je obezbjedilo 100.000 maraka, urađena je dionica puta u zaseoku Čardak, ukupne dužine od 850 metara. Imamo obećanje resornog Ministarstva da će se nastaviti sa radovima u narednom periodu. Ovaj put nema samo značaj za povratničku populaciju, nego i za ostale stanovnike, pošto je put izuzetno frekventan", kaže Simo Stakić, načelnik opštine Pelagićevo.

I sami stanovnici Tramošnice ističu značaj asfaltiranja lokalnog puta.

"Do sada je ovaj put bio izuzetno loš, rupa na rupi. Još kada dođu kiše, bilo je zaista teško proći. Sada je već druga priča, Tramošnica se spaja sa Opštinom asfaltnim putem i moram da se zahvalim svima, koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Nadam se da će se uskoro nastaviti sa asfaltiranjem i da ćemo uskoro biti potpuno spojeni modernim asfaltnim putem", ističe Stijepo Mikulić, povjerenik MZ Gornja Tramošnica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije