Počela sanacija klizišta u naselju Čajdraš kod Zenice

02.03.2016. 13:41 / Izvor: Akta.ba

Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurala je sredstva za sanaciju velikog klizišta koje je, nakon vremenskih nepogoda u maju 2014. godine i pojave većeg broja klizišta, ugrozilo promet u naseljenom mjestu Čajdraš.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurala je sredstva za sanaciju velikog klizišta koje je, nakon vremenskih nepogoda u maju 2014. godine i pojave većeg broja klizišta, ugrozilo promet u naseljenom mjestu Čajdraš na dijelu regionalne ceste R-441, dionica Zenica - Vjetrenice - Vitez.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 161.000 KM, a za najpovoljnijeg izvođača radova odabrano je preduzeće „Almy transport“ Zenica.

Ovo klizište, koje je svojim aktiviranjem ugrožavalo imovinu i sigurnost mještana Čajdraša, bilo je privremeno i nadležno kantonalno ministarstvo je planiranjem budžeta za 2016. godinu osiguralo sredstva za sanaciju putnog pravca.

Radovi na sanaciji klizišta, koje je oštetilo regionalnu cestu R-441 u naselju Čajdraš, počeli su protekle sedmice i trebali bi biti završeni u narednih 30 dana.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije