Investicije / PROJEKTI

Počela sanacija oštećenog zida kod mosta Ćumurija

19.05.2014. 15:48 / Izvor: eKapija.ba

Počela je sanacija obrušenog zida na koritu rijeke Miljacke, u blizini mosta Ćumurija. Do obrušavanja zida je došlo 14. maja, usljed visokog vodostaja Miljacke koji je iznosio čak 244 centimetra.

S obzirom da je zbog ovog oštećenja obustavljen tramvajski saobraćaj na relaciji Skenderija-Baščaršija, Općina je radi hitnosti rješavanja problema jučer (nedjelja, 18. maj) angažovala firmu “Bosman” iz Sarajeva da sanira zid.

“Dogovoreno je da Općina što prije riješi problem radi što brže uspostave gradskog saobraćaja, a da će Grad Sarajevo s obzirom da je korito rijeke Miljace u njihovoj nadležnosti snositi troškove sanacije”, istakli su u Službi za civilnu zaštitu.

Kako su pojasnili, radovi na sanaciji zida počeli su još jučer (18. maja), a prvi korak je bio preusmjeravanje vode, da bi se isušio obrušeni dio. “Tek nakon toga, krenut ćemo sa sanacijom, tj. sa slaganjem kamena koji se obrušio”, dodali su u Službi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije