Investicije / PROJEKTI

Počela sanacija pješačkog mosta na lokalitetu Otoka Meander (FOTO)

11.09.2020. 16:03 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo započela je realizaciju projekta sanacije pješačkog mosta preko Miljacke na lokalitetu Otoka Meander, radovi su dio prve faze projekta uređenja šetališta s desne strane Miljacke, koje će se u narednom periodu raditi od Otoke do Hrasnog.

Most je izgrađen 2003. godine i od tada nije obnavljan, a svakodnevno ga koristi na desetine pješaka. Zbog velike frekvencije, došlo je do oštećenja betonskih dijelova mosta, ali i antikorozne zaštite glavnih čeličnih nosača mosta i ograde.

Projektom je predviđena sanacija, koja podrazumijeva radove na sanaciji betonskih dijelova mosta, zatim zaštite čeličnih elemenata mosta od korozije, sanaciju pristupnih rampi i stepeništa, te bojenje ograde.

Osim što će most dobiti potpuno novi i ljepši izgled, ovim projektom poboljšat će se i sigurnost pješaka, naročito djece koja idu u Osnovnu školu "Mehmedalija Mak Dizdar".

Vrijednost radova koje finansira Općina Novi Grad iznosi 57.000 KM, a rok za završetak je 45 dana.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije