Investicije / PROJEKTI

Počela sanacija vrtića Pčelica u Starom Gradu

07.08.2014. 15:01 / Izvor: eKapija.ba

Općina Stari Grad Sarajevo izdvojila je 20.000 KM za sanaciju vrtića “Pčelica”, u ulici Jekovac 1. Taj starogradski vrtić u najlošijem je stanju od svih 28 objekata kojima raspolaže JU “Djeca Sarajeva” i neophodno ga je sanirati.

Prema riječima direktorice te ustanove Mirjane Jovanović-Halilović, objekt je dvoetažni i zbog velikih oštećenja koja su prouzrokovana obilnim padavinama u maju ove godine u jako je lošem stanju.

"Jedan od najvećih problema je krovna konstrukcija, jer objekt prokišnjava na više mjesta i neophodna je kompletna sanacija krova", kazala je Jovanović-Halilović.

Obezbjeđivanjem finansijskih sredstava u iznosu od oko 126.600 KM, od kojih je 20.000 KM izdvojila Općina Stari Grad, i nakon provedenih svih neophodnih procedura, radovi su zvanično počeli 04. avgusta.

Radit će se potpuna rekonstrukcija oštećenog krova, zamjena i ugradnja vanjske fasadne stolarije u prizemlju, sanacija i uređenje dječijih sanitarnih čvorova, te adaptacija čajne kuhinje, trpezarije i ulaznog hodnika.

“Očekujemo da bi radovi trebali biti završeni prije početka naredne školske godine (01. septembra) čime će se osigurati neophodni uslovi za siguran i ugodan boravak djece u ovom vrtiću. Zbog lošeg stanja u vrtiću osoblje i djeca (njih 55) izmješteni su i koriste zamjenski vrtić “Biseri”, također u Starom Gradu", kažu iz ove Općine.

Izvođač radova na rekonstrukciji oštećenog krova je firma “SELA” iz Sarajeva, a za zamjenu i ugradnju vanjske fasadne stolarije u prizemlju, sanaciju i uređenje dječijih sanitarnih čvorova, te adaptaciju čajne kuhinje, trpezarije i ulaznog hodnika izvođač radova je firma “Gradnja” iz Konjica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije