Počele aktivnosti na uređenju prostora oko Rimskog mosta

Investicije / PROJEKTI

Počele aktivnosti na uređenju prostora oko Rimskog mosta

25.09.2019. 10:04 / Izvor: Akta.ba

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović danas je sa zastupnicima Skupštine Zvonkom Marićem i Samirom Suljevićem, te direktorom Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja (ZPPKS) Osmanom Delićem i predstavnicima izvođača - Kantonalnim javnim preduzećem za gospodarenje državnim šumama Sarajevo - šume obišao lokalitet Rimskog mosta.

Na tom području otpočele su aktivnosti na uređenju prostora, odnosno košenje trave, čišćenje mosta, postavljanje hladnjaka, klupa za sjedenje, posuda za odlaganje otpada, informativnih tabli i ostalog mobilijara.

Ovaj obilazak je organizovan na inicijativu zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo Dževada Poturka.

Predviđeno je da se pomenuti mobilijar, koji će biti napravljen od prirodnog materijala i uklopljen u prirodni ambijent postavi na lokacijama koje su identifikovane kao zone najčešćeg zadržavanja posjetilaca, a što će im omogućiti mjesto za predah i odmor, te priliku za dodatno informisanje o vrijednostima i značaju zaštićenih područja.

Vrijednost ugovora iznosi oko 30.000 KM, a sredstva je obezbijedila ZPPKS.

Kako je pojašnjeno, za realizacija ovih aktivnosti, ali i onih koje se organizuju na području Spomenika prirode ''Vrelo Bosne'' zaduženo je Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama Sarajevo - šume d.o.o. Sarajevo.

U realizaciji aktivnosti učestvovali su i učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije