Počeli pripremni radovi za asfaltiranje u mjesnoj zajednici Podgorje u Banovićima

31.08.2021. 14:54 / Izvor: Akta.ba
Počeli pripremni radovi za asfaltiranje u mjesnoj zajednici Podgorje u Banovićima

Uvođenjem izvođača u posao danas su zvanično počeli prvi radovi na implementaciji projekta rekonstrukcije i asfaltiranja puta u mjesnoj zajednici Podgorje, dionica Mušići.

Uvođenjem izvođača u posao jučer su zvanično počeli prvi radovi na implementaciji projekta rekonstrukcije i asfaltiranja puta u mjesnoj zajednici Podgorje, dionica Mušići. Ovo je nastavak aktivnosti koje Općina Banovići intenzivno provodi kada je u pitanju realizacija planiranih infrastrukturnih projekata za 2021. godinu.

Projekat u mjesnoj zajednici Podgorje je ustvari nastavak projekta koji je ranije započet, a koji će pored dionice koja spaja naselje sa regionalnim putem, uključiti i uređenje dodatnog kraka do posljednje kuće u naselju. Ukupna dužina puta koja će biti urađena iznosi oko 350 metara.

Sredstva za ovaj projekat u iznosu od 83 hiljade konvertibilnih maraka obezbjeđena su iz općinskog budžeta. Prema planovima izvođača radova, projekat bi trebao biti završen za sedam dana, ukoliko to vremenski uslovi i stanje na terenu budu dozvoljavali.

Izvođač radova na ovom projektu je firma iz Doboj Istoka, "Rial-Šped" d.o.o.

Pored ovih radova, u toku su radovi na projektima asfaltiranja dva parking prostora u gradskom području.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije