Počeli radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora

02.05.2021. 00:40 / Izvor: SRNA
Počeli radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora

Vrijednost radova na izgradnji Fruškogorskog koridora iznosi 606 miliona eura.

Bušenjem prvog šipa simbolično je počela izgradnja Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, dužine 47,7 kilometara, koji će spojiti auto-puteve ka Šidu i Subotici, te povezati Vojvodinu sa Zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na ceremoniji upriličenoj povodom početka radova da će ova brza saobraćajnica donijeti brojne benefite.

"Bit će spojena čitava južna Bačka za srcem Sremskog okruga, ali i sa Mačvom i biti na koridoru koji od Rumunije vodi i ka Hrvatskoj i Republici Srpskoj. Ovo će olakšati život ljudima, kamionski prevoz, omogućiti brži prevoz, lakši, ljepši i udobniji život za ljude", naveo je Vučić.

On je ukazao da je vrijednost radova na izgradnji Fruškogorskog koridora 606 miliona eura, da Srbija to može da podnese i naglasio da je ponosan na činjenicu da država danas gradi više nego ikada, prenosi RTS.

"Možete nekog da volite ili ne volite, ali samo koridori grade oko 400 kilometara što brzih saobraćajnica, što auto-puteva. Bit će još 200 kilometara kad potpišemo Požega-Boljare. Nisam siguran da toliko grade sada Njemačka i Francuska, da ne govorim o manjim i manje uspješnim zemljama", napomenuo je Vučić.
 
Ambasador Kine u Srbiji Chen Bo istakla je zadovoljstvo da prisustvuje ceremoniji početka izgradnje Fruškogorskog koridora, te ocijenila da veliki projekti u potpunosti pokazuju vitalnost kinesko-srpske saradnje, bez obzira sa kakvim izazovima se suočava.

Fruškogorski koridor imaće četiri trake od po 3,5 metra, bez zaustavnih traka, a kroz Frušku goru će biti probijen tunel dužine 3,5 kilometra i izgrađen most preko Dunava od 1,8 kilometara.

Vrijednost projekta je 606 miliona evra, radi se u četiri faze, a glavni izvođač radova je kineska kompanija "CRBC". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije