Počeli radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica

05.08.2020. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko raspisala Javni poziv za odabir izvođača radova.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko, u skladu sa upućenim prioritetnim zahtjevom MZ Buci za izgradnju kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica, raspisala je Javni poziv za odabir izvođača radova.

Komisija je kao najpovoljnijeg izvođača odabrala „Atlas-D“ d.o.o. Visoko sa kojim je sačinjen Ugovor vrijedan 132.554,14 KM sa PDV-om. Nadzor na realizaciji ovog projekta vrši „Perspektiva-injžinjering“ d.o.o. Visoko.

Grad Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, već ranije je provodio aktivnosti u cilju implementacije ovog projekta. Izrađena je projektno-tehnička dokumentacija za ovaj izuzetno zahtjevan projekat, proveden je Javni  poziv za odabir projektanta, pribavljeno je Odobrenja za građenje u čijem postupku je revidovana projektno-tehnička dokumentacija, te su pribavljene sve propisane saglasnosti, kao i rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Realizacija ugovorenog projekta obuhvata sljedeće radove: Izgradnja primarnog kolektora Ø500mm za prihvat i odvod otpadnih voda stanovništva i odvođenje oborinske vode sa saobraćajnice u dužini 310 metara do trokomore septičke jame, u kojoj će se prečišćavati otpadne vode. U sklopu radova ugradit će se reviziona okna s poklopcima, a prema Ugovoru izvršit će se postavljanje linijskih rešetki za prikupljanje oborinske vode.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije