Počeli radovi na izgradnji kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama

10.04.2020. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na izgradnji kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama

Načelnik je kazao da ga posebno raduje što su konačno došli do izgradnje kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama.

Dugo čekani projekt izgradnje kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama konačno je krenuo u realizaciju. Realizacijom ovog projekta u znatnoj mjeri će se olakšati protok saobraćaja, te povećati sigurnost učesnika u saobraćaju.

Nakon što su riješeni imovinsko pravni problemi koji su postajali na ovoj lokaciji, te završena procedura izmjene regulacionog plana koja se odnosila na izmjenu planirane raskrsnice u projekat kružnog toka, stvoreni su uslovi za izgradnju navedenog kružnog toka.

Cilj izgradnje kružnog toga na ovoj raskrsnici je olakšati ulazak u grad sa zapadnog dijela Grada Živinice, te stvoriti uslove za bržu i sigurniju saobraćajnu komunikaciju u Gradu Živinice. Navedeni projekat, u saradnji sa Gradom Živinice, realizuje JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je izrazio veliko zadovoljstvo što će ovaj dugo čekani projekt, koji je jako važan za sigurnost naših građana, naročito djece, konačno biti i realizovan.

Zbog kretanja stanovništva i njihove sigurnosti, dužni su kako kažu, obezbijediti određene lokacije koje daju veću sigurnost u sobraćajnoj komunikaciji u Gradu.

Načelnik je kazao da ga posebno raduje što su konačno došli do izgradnje kružnog toka kod Prve osnovne škole u Živinicama.

"Mi smo mi prije više od godinu dana uradili izmjenu regulacionog plana, koja se odnosila na izmjenu planirane raskrsnice u projekat kružnog toka. Nakon toga smo uradili potpunu eksproprijaciju imovine, a zatim je izabran izvođač radova. Međutim, Direkciji regionalnih cesta Tuzlanskog kantona je u ovoj fazi falio jedan dio finansijskih sredstava da bi oni u potpunosti završili ovu izgradnju kružnog toka. Iz tog razloga smo iz budžeta Grada Živinice uplatili 50.000,00 KM Direkciji cesta TK za realizaciju ovog projekta, kako bi ga mogli konačno i završiti. I evo ovih dana, u baš teškom vremenu, završili smo sve procedure i krenula je izgradnja kružnog toka. Drago mi je da i u ovom teškom vremenu ovaj projekat kružnog toka, kao i drugi projketi koji se realizuju u našem Gradu, daju nadu svima nama da će ovo ako Bog da brzo proći i da ćemo koristiti blagodati dobrih stvari i stvari koje su potrebne za normalno funkcionisanje života”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Te dodao da mu je posebno drago zbog građana zapadnog dijela Grada, koji su dugo čekali na ovaj projekat. Potpuna realizacija projekta treba biti završena za nekih 45 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije