Investicije / PROJEKTI

Počeli radovi na kanalu F 6 kanalizacione mreže u Bosanskom Petrovcu

29.05.2014. 08:50 / Izvor: eKapija.ba

Delegacija općine Bosanski Petrovac, na čelu sa načelnikom općine, Zlatkom Hujićem, obišla je radilište na kanalu F 6 kanalizacione mreže.

Radove na kanalu F 6 u dužini 808 metara, finansira Fond za zaštitu okoliša FBiH u vrijednosti 103.000,00 KM. Izvođač radova je firma Divel iz Sanskog Mosta, a radovi trebaju biti završeni u roku od 30 dana. Nakon završetka radova kanal F 6 će biti spojen na zapadni dio kanalizacione mreže u Bosanskom Petrovcu.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Bosanskom Petrovcu teku svojom dinamikom i u toku su završni radovi na kanalu F 2, dužine 4 km, a počeli su i radovi na kanalu F 1 u dužini 300 metara, krak od industrijske zone do naselja Dževar.

Ovih dana će početi radovi i na kanalu F1-4 u ulici Dževar,  a takođe se vrše pripremni radovi za centralni dio grada, odnosno za bušenje i postavljanje cijevi ispod magistralnih i regionalnih cesta u gradu.

U ulici 25. novembar u toku je odabir izvođača za rekonstrukciju vodovodne mreže, a u istoj ulici vrše se i pripremni radovi za rekonstrukciju kanalizacione mreže.

Radovi na vodovodu Smoljana-Kapljuh se nakon ovih vremenskih neprilika koje su nas zadesile, nastavljaju i do sada je urađeno preko 50 % posla na izgradnji ovog vodovoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije