Počeli radovi na kružnom toku na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života

20.02.2020. 17:24 / Izvor: Akta.ba

Počeli su, 20. februara ove godine, radovi na kružnom toku na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života.

Počeli su, 20. februara ove godine, radovi na kružnom toku na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života.

Radi se o veoma složenom projektu jer obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu i kao takav jedan je od najvećih kružnih tokova na području Kantona Sarajevo.

Njegovom izgradnjom ubrzava se tok saobraćaja i  olakšava ulaz i izlaz iz mjesnih zajednica Pofalići i Gornji Pofalići jer je ulica Humska prigušena Drinskom ulicom, koja je od višeg značaja i spada u Federalne ceste.

S obzirom da će radovi izazvati saobraćajne gužve, upućuje se molba građanima i onima koji koriste ovaj vrlo frekventni pravac da budu strpljivi jer će nakon izgradnje saobraćajne gužve biti manje za 65 posto.

Za realizaciju jednog od strateških projekata Općine Novo Sarajevo kojim će se poboljšati provoznost i funkcionalnost raskrsnice, te rasteretiti saobraćaj iz pravca naselja Pofalići I i II zaokružena je finansijska konstrukcija potpisivanjem Anexa 1 Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza na poslovima izgradnje kružnog toka na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života.

Anexom 1 Sporazuma, Općina Novo Sarajevo obezbijedila je dodatnih 300.000 KM za izgradnju pomenutog kružnog toka, tako da vrijednost Sporazuma sa dodatnim sredstvima iznosi  1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije