Počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod tuzlanske "Livnice"

20.04.2020. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod tuzlanske 'Livnice'

Raskrsnica će nakon završetka radova imati semaforsku signalizaciju.

Nakon izgradnje kružnog toga na raskrsnici ‘Tenis’ na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli u četvrtak su zvanično počeli i radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod ‘Livnice’ na Južnoj magistrali koja već duže vremena predstavlja problem učesnicima u saobraćaju, piše Tuzlanski.ba.

Radovi su na rekonstrukciji ove raskrsnice su poduzeti s ciljem povećanja prohodnosti odnosno propusnosti postojeće raskrsnice uluca Bosne Srebrene, Drage Karamana i Envera Šiljka kao i sigurnosti odvijanja kolskog i pješačkog saobraćaja na ovom dijelu Južne gradske saobraćajnice.

Raskrsnica će nakon završetka radova imati semaforsku signalizaciju. Kako su potvrdili iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslovne mjesnih zajednica Grada Tuzla predviđeno je da radovi budu okončani do kraja mjeseca maja, a ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 380.000 KM. 

Nakon što budu okončani radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod ‘Livinice’ sasvim sigurno da će na ovaj način obezbijediti veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju svih motornih vozila, kao i samih pješaka. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije