Počeli radovi na sanaciji putne komunikacije Gornje Biosko

21.11.2021. 11:39 / Izvor: Akta.ba
stari grad

Sada se radi samo prva faza čija vrijednost iznosi oko 20.800 KM.

Počela je prva faza rekonstrukcije putne komunikacije u naselju Gornje Biosko, a riječ je o još jednom projektu međuopćinske i međuentitetske saradnje između Starog Grada i Istočnog Starog Grada.

Općina Stari Grad Sarajevo uključila se u program "Podijeljene općine" koji je zasnovan na međuentitetskoj saradnji jedinica lokalne samouprave, a implementira ga Vijeće Evrope u saradnji sa odabranim općinama iz FBiH i RS.

Putem Službe za lokalni razvoj i poslove MZ, u okviru ovog programa pripremila projektni prijedlog pod nazivom "Zajedno za bolje sutra", kojim su partnerske općine Stari Grad Sarajevo i Istočni Stari Grad Sarajevo aplicirale prema Vijeću Evrope sa gore navedenim projektom

"Zbog loše putne povezanosti stanovnici naselja Gornje Biosko nemaju kvalitetnu putnu komunikaciju do svojih domova, što im u značajnoj mjeri otežava život. Općina Stari Grad Sarajevo i Opština Istočni Stari Grad Sarajevo ovom projektnom intervencijom "Zajedno za bolje sutra", žele osigurati bolje uslove za zajednički život stanovnika međuentitetskog naselja Gornje Biosko.", naveli su iz Službe za lokalni razvoj i poslove MZ Općine Stari Grad koja je izradila ovaj projekat.

Ukupna dužina trase Gornje Biosko iznosi oko 420 metara, a kroz prvu fazu projekta bit će rekonstruisano i asfaltirano ukupno 200 metara dionice puta.

Sada se radi samo prva faza čija vrijednost iznosi oko 20.800 KM.

Vijeće Evrope sufinansirat će radove iznosom oko 19.000 KM, dok će općine, učesnice u projektu, za prvu fazu implementacije projekta izdvojiti preostali iznos.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije