Počeli radovi na trebinjskom "Gradu sunca" vrijednom 20 miliona eura

07.11.2015. 08:32 / Izvor: Alternativna televizija
Počeli radovi na trebinjskom 'Gradu sunca' vrijednom 20 miliona eura

Za hercegovačke građevinare nema zime. Svi su zasukali rukave i izašli na teren. Zajedničkim snagama bore se sa 800 hiljada kvadrata šume na kojima bi do ljeta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad.

Za hercegovačke građevinare nema zime. Svi su zasukali rukave i izašli na teren. Zajedničkim snagama bore se sa 800 hiljada kvadrata šume na kojima bi do ljeta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad.

“Radimo pripremne radove, znači probijanje puteva, ravnanje terena, planiranje. Koristi se lijepo vrijeme da uradimo što više poslova tih. Radi se po cijeli dan”, rekao je Rade Kisin, “Herc gradnja”.

“Sada ima četiri pet firmi koje su angažovane na ovom dijelu posla. Da bi se ostvarila dinamika posla sigurno da ćemo angažovati sve raspoložive potencijale u mehanizaciji Hercegovine”, rekao je vlasnik koncerna ‘Swisslion’ Takovo, Rodoljub Drašković.

Kombinacija drveta i kamena – to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu daće s proljeća nekoliko renomiranih arhitekata iz regiona. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla.

“Ovo nije svakidašnje, ovo se jednom u životu i desi i predstvalja jedan normalan izazov ne samo za jednog arhitektu nego za više arhitekata. Kao što sam maloprije rekao, neko je rekao hoću grad na vodi i bi Venecija. Mislim mi moramo u ovakvim idejama biti vizionari”, rekao je Vuk Zec arhitekta.

A osim s arhitektima u toku su pregovori i sa vlasnicima Formule 1, potvrdio je Drašković za ATV. Glavni menadžer najvećeg cirkusa na svijetu već je boravio u Trebinju i sastao se sa srpskim kraljem čokolade. Na proljeće se očekuje i dolazak Bernija Eklstona.

“Kada budemo pripremili teren onda će sigurno oni doći da daju ocjenu da li im odgovara teren i koji su zahtijevi njihovi u samom izvođenju građevinskih projekata da bi se ovde održavale trke Formule 1″, rekao je Drašković.

Do tada, domaćini imaju zadatak i pola godine da urede i pripreme teren.

Prostor na kom stojim do prije mjesec dana bio je pokriven gustom šumom. Kao što vidite sada je sve raščišćeno i poravnato, a na ovom mjestu s proljeća počinju glavni radovi – izgradnja akva parka i zatvorenog olimpijskog bazena.

Za ovu godinu i radove na izgradnji Grada Sunca Drašković je izdvojio 20 miliona eura, ali ako zafali, iz slamarice će, kaže, izvaditi još novca jer posao mora teći po planu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije