Počelo postavljanje krovnog lima na zatvorenom bazenu u Trebinju

07.11.2018. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Počelo postavljanje krovnog lima na zatvorenom bazenu u Trebinju

Sa krovom i fasadama objekat će biti fizički zatvoren, nakon čega će uslijediti unutrašnji, uglavnom zanatski radovi.

Na objektu zatvorenog bazena u izgradnji jutros je počelo postavljanje krovnog lima.

Šef gradilišta ispred izvođača radova kompanije "Integral inženjering“ Mile Džatić za Radio Trebinje kaže da bi krovni radovi trebalo da traju 15 do 20 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Dodaje da je riječ o slaganom krovu koji se radi fazno – lim se postavlja na ranije montiranu krovnu konstrukciju, nakon čega slijedi ugradnja termoizolacije a potom i hidroizolacije krova.

Džatić pojašnjava da se sa ovim dijelom radova kasnilo jer je riječ o specijalnim i visokokvalitetnim materijalima za ovu vrstu objekata, koji se proizvode i obrađuju u inostranstvu.

"Proizvodanja tog lima je u Austriji. Bojenje lima je obavljeno u Francuskoj, jer je riječ o posebnoj zaštiti – otpornoj na veliku vlažnost i isparenja od hlora“, istakao je Džatić.

On dodaje da se istovremeno izvode i fasadni radovi na objektu.

"Objekat u tom smislu ima dvije cjeline – strukturalnu, odnosno staklenu i ventilisanu fasadu koja se oblaže kamenom. Radovi se izvode na obje fasade, kao i na fasadnoj bravariji. Čekamo sljedeću isporuku kamena i nastavak radova na ventilisanoj fasadi, dok radovi na stalenoj idu nekom svojom dinamikom izvođenja i trebalo bi da budu velikim dijelom završeni krajem ovog ili početkom narednog mjeseca", pojašnjava Džatić za Radio Trebinje.

Sa krovom i fasadama objekat će biti fizički zatvoren, nakon čega će uslijediti unutrašnji, uglavnom zanatski radovi – na izradi podloga, malterisanju, keramički i radovi na montaži bazenske tehnike…

Gordan Mišeljić, direktor preduzeća „Hidroelektrana na Trebišnjici“ – koje je i investitor izgradnje zatvorenog plivačkog kompleksa, ranije je podsjetio da je ugovorom precizirano da je rok za završetak objekta 580 radnih dana, te da taj rok ističe u februaru 2020. godine.

On je kazao da je procenat gotovosti radova na objektu već blizu 70%, te da su nastojanja investitora i izvođača bila da se radovi okončaju u dvostrukom kraćem roku od ugovorenog, što, dodaje, ipak nije bilo moguće iz objektivnih okolnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije