Investicije/ PROJEKTI

Počelo uklanjanje objekata bivšeg kolektivnog centra Omerdino polje u Maglaju

Na ovaj način zbrinuto je 20 porodica raseljenih lica u isto toliko stanova izgrađenih u okviru projekta.

17.09.2019. 14:15 / Izvor: Akta.ba

U općini Maglaj ovih dana su počele aktivnosti na uklanjanju montažnih objekata  koji su činili smještaj za lica u kolektivnom centru Omerdino polje.

Kolektivni centar Omerdino polje je zvanično zatvoren nakon što su prošle godine porodice koje su boravile u njemu stambeno zbrinute u zgradi socijalnog stanovanja u Maglaju kroz projekat "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja- CEB II”.

Na ovaj način zbrinuto je 20 porodica raseljenih lica u isto toliko stanova izgrađenih u okviru projekta.

Vrijednost podprojekta u Maglaju je iznosila cca 860.000 KM, radovi su izvršeni u roku, a dosadašnji stanari kolektivnog centra su smješteni u stambene jedinice izgrađene po najvišim EU standardima.

Prema sporazumu o učešću općina u projektu “CEB II” određeno je da je uklanjanje ili prenamjena dosadašnjih objekata korištenih za smještaj raseljenih lica obaveza općina, čime općina Maglaj ispunjava obaveze iz sporazuma i postaje općina bez kolektivnih centara na svojoj teritoriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije