Počelo uklanjanje prvog objekta na trasi Prve transverzale

Investicije / URBANIZAM

Počelo uklanjanje prvog objekta na trasi Prve transverzale

12.11.2019. 10:32 / Izvor: Akta.ba

Uposlenici KJKP Rad u utorak, 12. novembra 2019. godine, započeli su sa uklanjanjem prvog objekta u Ulici Tešanjska 13, a koji se nalazi na trasi Prve transverzale.

Da podsjetimo, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, prošle sedmice je potpisao rješenje koje je doneseno u skladu sa Regulacionim planom "Crni vrh", a kojim je predviđeno uklanjanje navedenog stambenog objekta radi realizacije ove izuzetno značajne putne komunikacije.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je izgradnja Prve transverzale na prvom mjestu prioriteta od posebne važnosti za razvoj, kako Kantona Sarajevo, tako i općine Centar.

Ajnadžić je ponovio da će svi zahtjevi Vlade Kantona Sarajevo i nadležnih ministarstava, te Zavoda za izgradnju KS i kantonalne Direkcije za puteve u vezi sa rješavanjem imovinsko pravnih pitanja uklanjanja stambenih i poslovnih objekata na važećoj, planom utvrđenoj trasi Prve transverzale, u svakom pojedinačnom predmetu, za koje je dostavljena potpuna i uredna dokumentacija od strane ovih institucija, biti rješavani u najhitnijim zakonom predviđenim rokovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije