Početkom iduće godine počinje izgradnja vjetroelektrane Ivovik u HBŽ-u

24.10.2021. 11:58 / Izvor: Fena
HBŽ

Riječ je vjetroelektrani Ivovik koja bi se početkom iduće godine trebala graditi na području Općine Tomislavgrad i Grada Livna.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin održali su sastanak s predstavnicima tvrtki - ulagača u izgradnju još jedne vjetroelektrane na području HBŽ-a.

Riječ je vjetroelektrani Ivovik koja bi se početkom iduće godine trebala graditi na području Općine Tomislavgrad i Grada Livna, a kako je zaključeno na sastanku, s ukupnom jačinom svih vjetroagregata od 84 MW, ulaganjem od 130 milijuna eura VE Ivovik predstavlja najveće ulaganje u obnovljive izvore energije u BiH, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Osim načelnika i predsjednika županijske Vlade, na sastanku su bili nazočni i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi HBŽ Momčilo Bajić, te gosti iz Narodne Republike Kine, predstavnik China National Technical Import & Export Corporation Liu Yuan, predstavnik Powerchina Resources LTD Cao Qiem i predstavnik Powerchina Resources LTD - Central & Eastern Europe Office Lu Yiming, stoji u priopćenju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije