Počinje četvrta faze gasifikacije naselja Kromolj, Slatina, Poljine i Šip

28.06.2019. 10:30 / Izvor: Akta.ba
Počinje četvrta faze gasifikacije naselja Kromolj, Slatina, Poljine i Šip

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će firma Sarajevogas kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana.

U prostorijama Općine Centar, u srijedu 26. juna 2019. godine načelnik Nedžad Ajnadžić i izvršni direktor za razvoj i marketing Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ Nusret Palavra potpisali su ugovor o realizaciji projekta izgradnje distributivne gasne mreže i priključaka do izlaza iz putnog pojasa u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine i Šip.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 170.000 maraka.

Pomenutim ugovorom definisana su prava i obaveze potpisnika, te način i uslovi realizacije projekta. Podsjećamo da je u prošloj godini okončana realizacija treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine čija je vrijednost iznosila 406.230 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.

Prilikom potpisivanja ugovora Palavra je objasnio tehničke detalje samog projekta i izrazio zahvalnost Općini Centar na ukazanom povjerenju.

"Potpisali ugovor sa Općinom Centar o realizaciji četvrte faze izgradnje distributivne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine i Šip. Ova faza podrazumijeva izgradnju dijela distributivne mreže u Ulici Svetozara Ćorovića, te dijela distributivne gasne mreže u okviru sanacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture od kružnog toka kod bolnice Jagomir, za koji je u toku izrada idejnog projekta, te izgradnju dijela distributivne mreže u naselju Šip. U ovoj fazi se stvaraju uslovi za proširenje gasne mreže naselja Nahorevo, koje će se u sljedećim fazama realizacije povezati sa izgrađenim gasovodima. Početak radova očekujemo u augustu", pojasnio je Palavra.

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će firma Sarajevogas kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana.

"Realizacija ovog projekta je od velikog značaja i za Sarajevogas, ali prije svega za stanovnike pomenutih naselja. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu planiramo nastaviti širiti gasnu infrastrukturu. Očekujemo da će realizacijom projekta stanovnici ovih naselja biti zadovoljni. Imajući u vidu zajedničku misiju, a to je poboljšanje kvaliteta zraka, te stimulisanje građana da koriste prirodni gas kao okolinski najprihvatljiviji energent, nadam se da će biti nastavljena akcija priključivanja na gasnu mrežu za jednu konvertibilnu marku", naglasio je Ajnadžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije