Počinje gradnja kompleksa Sarajevo Waves u ilidžanskom naselju Otes

05.02.2015. 11:05 / Izvor: eKapija.ba

U ilidžanskom naselju Otes počinju građevinski radovi na prvom objektu Sarajevo Waves, potvrdila je za eKapija.ba Bisera Bećirević, supervizor i voditelj projekta Sarajevo Waves.

U ilidžanskom naselju Otes počinju građevinski radovi na prvom objektu Sarajevo Waves, potvrdila je za eKapija.ba Bisera Bećirević, supervizor i voditelj projekta Sarajevo Waves.

Sarajevo Waves  predstavlja stambeno-poslovni  kompleks koji  nudi kvalitet  života u prekrasnom prirodnom okruženju. Sastoji se od pet stambenih blokova, zapravo trinaest objekata,  spratnosti Su+P+6, Su+Pr+7, koji nude  ugodne, svijetle i prozračne apartmane prilagođene datoj funkciji stanovanja. Stanovi posjeduju velike terase sa kojih se pruža predivan pogled na rijeku Željeznicu i olimpijske planine Igman i Bjelašnicu, te jedinstvne prirodne resurse koji okružuju kompleks.

Prvi objekat A9 i A10  će se sastojati od dvije lamele pozicionirane blizu rijeke Željeznice. Stanovi će biti izvedeni u kvadraturi od 60 m2 do 100 m2 zajedno sa  terasama, a sve u skladu sa tlocrtnom funkcionalnom dispozicijom.

"Apartmani posjeduju jedinstvena obilježja koje nudi Sarajevo Waves kompleks kao što su: ozelenjeni prostrani krovovi idealni za odmor i relaksaciju sa zavidnim pogledom na prirodno okruženje, obezbijeđena parking mjesta budućim stanarima u prostoru suterena objekta-garaži, prostrani, svijetli ulazni hol, aulu, u prizemnoj etaži, gdje je komunikacija sa ostalim etažama ostvarena preko dva lifta i  stepeništa, parter je bogat, zapanjujuće velikim zelenim vrtovima/baštama, oko kojih se nalaze dodatni sadržaji u cilju zadovoljenja potreba budućih klijenata, primjena vrhunsko-kvalitetnih materijala što doprinosi i kvaliteti apartmana i video nadzor objekta", pojasnila je voditeljica projekta.

Investitor projekta je kompanija ''Compact Invest'' d.o.o., projektant Studio ''Aha Knap'' d.o.o, izvođač radova 'Butmir'' d.o.o., dok je nadzor povjeren kompaniji ''M.D.C.'' d.o.o.

Završetak gradnje projekta očekuje se krajem 2015. godine.

"Investicija cijelog kompleksa Sarajevo Waves predviđa iznos od cca 50. 000.000 KM, dok cijena investicije za prvi objekat zajedno sa infrastrukturom i vanjskim uređenjem iznosi oko 10.000.000 KM", kazala je Bećirević.

Pojašnjava kako je u smislu oblikovanja objekat projektovan kao jednostavna forma, međutim igrom nepravilne školjke objekta se dobila specifična kompozicija.

"Kompleks Sarajevo Waves dizajniran je tako da svojom modernom arhitekturom teži da ne optereti, ali svakako da definiše cijelo mikro područje lokaliteta na kojem je smješten i ostvari svoj prepoznatljiv izgled", ističe Bisera, pojašnjavajući kako su predviđeni materijali u obradi fasade kombinacija potpuno savremenih i inovativnih rješenja, koji zajedno sa svojom prirodnom okolinom čine jedinstvenu cjelinu.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije