Počinje izgradnja "Crnog vrela" i Zelenog mosta

30.05.2018. 08:58 / Izvor: Glas Srpske
Počinje izgradnja 'Crnog vrela' i Zelenog mosta

Izgradnja 11 kilometara mreže u okviru regionalnog vodovoda "Crno vrelo" mogla bi početi iduće sedmice, a novog Zelenog mosta za 15 dana

Izgradnja 11 kilometara mreže u okviru regionalnog vodovoda “Crno vrelo” mogla bi početi iduće sedmice, a novog Zelenog mosta za 15 dana ukoliko ne bude žalbi na izbore izvođača radova.

Najavio je to juče gradonačelnik Igor Radojičić u Drakuliću, gdje je ozvaničio početak izgradnje 700 metara vodovoda. Naglasio je da se radi o projektima u vrijednosti većoj od tri miliona KM. Objasnio je da su za oba projekta izbrani izvođači radova te da su u toku žalbeni rokovi koji bu uskoro trebalo da budu završeni.

"'Crno vrelo' je u ovom momentu najveća investicija kada je u pitanju gradnja novih vodovoda. Biće građen krak mreže za Goleše i Pervan i drugi za Đurića glavicu, a za njih će biti izdvojeno oko milion KM. Ukoliko bismo prošli bez žalbe, već iduće sedmice radovi mogu početi", rekao je Radojičić.

Napomenuo je da će za izgradnju novog Zelenog mosta biti izdvojeno više od dva miliona KM.

"Izvođač radova je firma “Prijedorputevi” i, ukoliko ne bude žalbi, u narednih 15 dana mogli bismo početi sa radovima", rekao je Radojičić i dodao da grad prije toga mora dobiti dozvolu za uklanjanje starog mosta.

Radojičić je rekao da će u krak vodovoda u Drakuliću biti uloženo 110.000 KM, a na mrežu će biti priključena domaćinstva koja su do sada koristila javnu česmu.

"Ove godine je u planu izgradnja 17 mreža vodovoda na području Banjaluke koje će biti finansirane iz gradskog budžeta, ali i sredstvima Vlade RS za kapitalne investicije. Radi se u investicijama u vrijednosti od nekoliko miliona maraka, čime će nekoliko hiljada građana riješiti probleme vodosnabdijevanja", rekao je Radojičić.

Objasnio je da se čeka saglasnost Vlade RS za još milion KM za izgradnju vodovoda u visinskim zonama tri i četiri u Česmi te za izgradnju primarne mreže  u Jagarama.

Za finansiranje i izgradnju vodovoda u Drakuliću zadužen je gradski “Vodovod”, a rok za završetak radova je 20 dana.

"Oko 45 domaćinstava biće priključeno na vodovodnu mrežu. Imamo dosta problema sa javnim česmama i nastojaćemo da u narednom periodu to riješimo", kazao je direktor “Vodovoda” Zoran Popović.

Predsjednik Savjeta MZ Drakulić Željko Dojčinović rekao je da će izgradnja ovog vodovoda mnogo značiti mještanima ove mjesne zajednice.

"Ovim će praktično cijela mjesna zajednica biti pokrivena gradskim vodovodom", rekao je Dojčinović.

Trotoar u Zalužanima

U Zalužanima je juče počela i izgradnja 250 metara trotoara i biciklističke staze od pruge do autobuske stanice te 360 metara oborinske kanalizacije od rijeke Dragočaj do autobuske stanice.

"Vrijednost tih radova je više od 200.000 KM. Na idućoj Skupštini grada imamo i prijedlog odluke za povlačenje sredstava za zaštitu od poplava, a koje bismo usmjerili za nastavak ovog posla. Radi se o više od 600.000 KM koje bi omogućile izgradnju više od jednog kilometra trotoara", naveo je Igor Radojičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije