Investicije / PROJEKTI

Počinje izgradnja sportske dvorane na mjestu Šoping centra

23.05.2018. 11:33 / Izvor: Akta.ba

Građevinci bi krajem ovog mjeseca trebalo da započnu radove na izgradnji prve nove, sportske dvorane u Banjoj Luci, poslije više decenija, nakon što je ovih dana izabran izvođač radova.

Na osnovu provedenog tendera za prenamjenu bivšeg Šoping centra u sportsku dvoranu, radovi su povjereni konzorcijumu koji čine: Progres gradnja, ABC solušns i KGH projektovanje.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, izjavio je da očekuje da će konkretni radovi na realizaciji projekta biti započeti krajem ovog mjeseca.

On je naglasio da je vrijednost radova na ovom najvećem ovogodišnjem projektu iz oblasti sportske infrastrukture iznose 1.331.854 KM, te da se od izvođača očekuje da radove okonča u roku od šest mjeseci.

"Ovim počinje konkretna realizacija ovog projekta, za koji smo pripreme započeli još prošle godine, raščišćavanjem vlasničkih odnosa i ulaskom mehanizacije koja je uklonila ostatke nekadašnjih poslovnih prostora", naveo je Bilčar.

Prema projektu, predviđena je prenamjena ovog, sada devastiranog prostora u savremenu sportsku dvoranu u ukupnoj površini od 2.110 kvadratnih metara.

Kako je planirano, potrebna finansijska sredstva osigurana su iz nedavno uspješno okončane emisije gradskih obveznica, te dijelom iz eksternih izvora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije