Investicije / PROJEKTI

Počinje izgradnja sportsko-rekreacijskog centra "Srimac"

11.06.2018. 08:48 / Izvor: Akta.ba

Načelnik općine Domaljevac-Šamac, Mario Jurkić potpisao je ugovor sa izabranim izvođačem društvom Dejokop d.o.o. Bok za uređenje sportsko-rekreacijskog centra „Srimac“, nakon provedenog postupka javne nabavke. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 82.533,85 KM.

Cjelokupan projekt je od izuzetne važnosti za žitelje općine Domaljevac-Šamac i kao takav je podržan od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u iznosu od 47.500,00 KM, budući da će svojim sadržajima upotpuniti i poboljšati ponudu prostora za igru i rekreaciju od najmlađih do najstarijih ali i stvoriti preduvjete za profesionalno bavljenje sportom.

Navedeni sportsko rekreacijski kompleks podrazumjeva izgradnju dva odbojkaška igrališta, teren za tenis s propisanim dimenzijama, teren za igranje šaha, stolove za stolni tenis, dječiji kutak za igru te u drugoj fazi i ekološki park.

Predviđeni infrastrukturni radovi podrazumjevaju izgradnju interne prometnice, izgradnju parking mjesta za vozila, uređenje pješačke staze i rasvjetu.

Završetak radova izgradnje sportsko-rekreacijskog kompleksa predviđen je do rujna 2018. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije