Počinje izgradnja studentsko-đačkog doma u Vlasenici

20.08.2018. 11:40 / Izvor: Akta.ba
Počinje izgradnja studentsko-đačkog doma u Vlasenici

Izgradnja ovog doma jedan je od projekata u RS i FBiH koji se finansira donacijom Vlade Srbije.

Kompanija Zvornikputevi a.d Zvornik zajedno sa kompanijom Keso-promet d.o.o Zvornika radit će na izgradnji studentsko-đačkog doma Srbija u Vlasenici, njegove prve etape, čija bi izgradnja trebala početi do kraja augusta, saznaje Akta.ba

U provedenom postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za nabavku radova izgradnja studentsko-đačkog doma Srbija u Vlasenici - prva etapa ove dvije kompanije su odabrane sa najpovoljnijom ponudom od 1.347.034,92 KM.

Ognjen Zekić, tehnički direktor Zvornikputeva za Akta.ba je kazao da bi izgradnja prve etape grubih radova, trebala da počne do kraja augusta a najkasnije do polovine septembra.

"Naša kompanija je jako uspješna kako u projektima niskogradnje tako i visokogradnje, tako da i ovaj projekat za nas neće predstavljati problem. Poštovat ćemo rokove i izgradnju dovesti do kraja poštujući sva pravila", kaže Zekić.

Budući studentsko-đački dom Srbija u Vlasenici kako najavljuju trebao bi biti kapaciteta 130 soba a gradit će se na površini 7.500 m2. Osim smještaja imat će i mini pozorišnu salu, čitaonicu, restoran i malu ambulantu. Dom će nuditi smještaj studentima i đacima iz ove ali i okolnih opština.

Izgradnja ovog doma jedan je od projekata u RS i FBiH koji se finansira donacijom Vlade Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije