Počinje izgradnja vještačkog jezera​ u Istočnom Novom Sarajevu

11.02.2021. 13:45 / Izvor: Akta.ba
Počinje izgradnja vještačkog jezera​ u Istočnom Novom Sarajevu

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i direktor preduzeća "RADIS" Igor Dragutinović danas su potpisali ugovor o izgradnji vještačkog jezera u ovoj opštin

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i direktor preduzeća "RADIS"  Igor Dragutinović danas su potpisali ugovor o izgradnji vještačkog jezera u ovoj opštini.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova, koji će biti provođeni u dvije faze - voda i kanalizacija, te geotehnička faza, iznosi 206.429,69 KM, a rok za njihovo izvođenje je 60 dana od dana uvođenja u posao.

Nakon izvođenja ovih radova uslijediće spoljašnje uređenje, elektro radovi, postavljanje mobilijara, te sadnja hortikulture. 

Ukupna projektantska vrijednost radova je viša oko 800.000 KM. 

U sklopu regulacionog plana Centar tri predviđena je izgradnja vještačkog jezera i sportsko-rekreativnih površina u opštini Istočno Novo Sarajevo. 

Projektovano vještačko jezero nepravilnog je oblika, površine oko 3.000 metara kvadratnih, sa prosječnom dubinom od 1,7-2,4 metra i zapremine oko 7.800 metara kubnih.

Direktor preduzeća  "RADIS"  Igor Dragutinović izrazio je nadu da će izgradnja jezera teći planiranom dinamikom, te da će radovi biti završeni u predviđenom roku, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije