Počinje izgradnja vodovodne mreže Tilava-Klek u Istočnom Novom Sarajevu

29.05.2014. 15:48 / Izvor: eKapija.ba
Počinje izgradnja vodovodne mreže Tilava-Klek u Istočnom Novom Sarajevu

Realizacijom ovog projekta konačno će biti riješen višegodišnji problem vodosnabdjevanja stanovnika u naselju „Klek“, a projekat su kao prioritet predložili i podržali svi stanovnici iz mjesne zajednice Toplik-Tilava.

Danas je u prostorijama opštine Istočno Novo Sarajevo potpisan ugovor za izgradnju vodovodne mreže Tilava-Klek. Realizacijom ovog projekta konačno će biti riješen višegodišnji problem vodosnabdjevanja stanovnika u naselju „Klek“, a projekat su kao prioritet predložili i podržali svi stanovnici iz mjesne zajednice Toplik-Tilava. Izvođač radova je preduzeće „Mibral“ d.o.o., a investitor opština Istočno Novo Sarajevo. Vrijednost projekta je 112.456,88 KM.

Pored toga, u ovoj opštini su završeni radovi na asfaltiranju i uređenju parkinga u bloku 1 u Spasovdanskoj ulici. Ovim je riješen dugogodišnji problem sa parkiranjem vozila stanovnika koji žive u obližnjim zgradama. Problem je nastao kada investitori koji su gradili stambeno poslovne objekte u bloku 1 nisu završili uređenje parkinga iako im je to bila obaveza.

Opština Istočno Novo Sarajevo je odlučila da završi radove na parkingu, a načelnik opštine Ljubiša Ćosić je najavio i izgradnju rasvjete u bloku 1. Ovim će biti djelimično završeno uređenje bloka 1 gdje je predviđena gradnja još dvije stambene lamele. Izvođač radova na asfaltiranju parkinga je bilo preduzeće „Romanija putevi“ iz Sokoca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije